бизнис на коноп - а nature boy
бизнис на коноп - а nature boy - мобилен

Кој е? ”Nature Boy"?

a  nature boy - Стивен Билен

Во овој момент јас раскажувам нешто за себе и за мојата приказна.

Јас сум Стивен Билен. Роден во Хаселт (Белгија) на 18. Декември 1979.

Јас пораснав во Боек-Золдер, мала заедница. Јас, исто така, присуствував на основното училиште. Со 12 го менувате училиштето во Белгија и така дојдов на лиценца (средно училиште) во Хаселт.

Долго време бев неизвесна што би сакал да правам во животот. Кошарката ми беше сè на оваа возраст. Така, 2 години подоцна, промената во спортската гимназија беше логичен избор.

Мислам дека тоа беше добра одлука за мене. За време на пубертетот, јас бев повеќе од интровертно, воздржано момче. Во ова училиште можев (морав ...) да се развивам малку повеќе за да се тврдам.

Црква во Золдер, Белгија

ПРОФЕСИОНАЛНА ПРОФЕСИОНА

На крајот на гимназијата требаше повторно да се донесе одлука. Продолжувајќи да учите во секој случај. Но, што?
По многу напред и назад, монетата падна на „физиотерапија“. Темата за здравството секогаш ме интересираше и јас за мене видов повеќе иднина наместо како наставник по спорт.

Постојат некои придобивки како физиотерапевт. Може - ако сте авантуристички - да работите во странство. Тело работи приближно исто во целиот свет. Тоа е токму она што го добив. 2004 се осмелив да се преселам во Австрија. Запознав земја, култура и јазик додека работев како вработено физио.

A  Nature Boy  2
Стивен Билен 4
Стивен Билен

НЕВЕРОТ

3 години подоцна, време беше за следниот чекор. Независноста.
Го знаете тоа? Веќе сте возбудени, не знаете точно дали е тоа правилна одлука. Thatе успее ли тоа? ..., а потоа има десетици луѓе кои ве советуваат да не донесувате одлука кон слободата. Тие имаа стотици аргументи за мене:
„Човекот мора да плаќа данок тогаш ...“
"По 3 години, многумина повторно бараат работа на вработените - тоа веројатно ќе има причина ..."
"Нема 13. и 14. Месечна плата повеќе ... “
итн, итн .... списокот е скоро бесконечен.

Фала му на Бога, јас преовладував и сепак се осмелив. И покрај (не е потребно) плаќање на 4000 € на мојот поранешен шеф, поради клаузула за конкуренција, тоа беше една од најдобрите одлуки во мојот живот!

Стивен бален канавеј роберт бокан

Дури и сега (стој 2019) сè уште работам околу 3 дена како физиотерапевт. Освен фактот дека станува збор за многу убава работа, има и неколку мали недостатоци. Работев многу во последните неколку години. Доста!

Јас патував помеѓу практиките на 4, надгледував кошаркарски тим во Бундес лига и остварив посети во старечки дом. Јас секако не можев да го задржам овој ритам цел живот. Помалку работа би значело финансиска загуба. Преземањето чекор назад не е секогаш лесно. Покрај тоа, сега имав мало семејство со деца 3 основана.

Сè почесто моите раце спијат и Јас имав проблеми со грчеви во рацете заради многуте рачни техники на моите пациенти. Кога овој проблем се појави во понеделник, не можев да замислам да направам физиотерапија сè додека не се пензионирав.

алтернативни професии за физиотерапевти
Занимања за новодојденци
Тимска работа Канавеј

НОВАТА КАРИЕРА

Како што е често во животот, во вакви моменти најигисните работи се симнуваат од небото.

2012, година кога некој ми објасни мрежен маркетинг.
Бев многу возбуден за концептот, но многу скептичен! За 3 недели, поминав ноќи да проверувам сè. Што точно е „МЛМ“, ако и како би можело да работи.

Повторно, драго ми е што се осмелив да го направам чекорот - и покрај предупредувачките гласови. Се роди сонот и визијата за пасивни пари. И што може да изгубам ако ја започнав мојата нова кариера на скратено работно време?

Дали треба да направам мрежен маркетинг

Досега немав никаква врска со продажбата и дистрибуцијата. Така, почнав поинтензивно да се занимавам со темата Мрежен маркетинг. Личноста ми стана хоби. Ја сакам оваа тема! Затоа што можете да допрете толку многу луѓе со know-how!

Мрежниот маркетинг го смени мојот живот. Од момче кое имало телефонска фобија, до некој кој сега сака да зборува пред публика ... и многу повеќе.

2018 си поставив нова задача. Да се ​​носи вистината за коноп кон надвор. Предизвикувачот за ова е Компанија Канавеј е. Ретко сум видел компанија која става толку многу акцент на клиентот за време на развојот на производот и со тоа продолжува етички.

Добро платени занимања со луѓе - а Nature Boy

Мрежниот маркетинг го смени мојот живот. Од момче кое имало телефонска фобија, до некој кој сега сака да зборува пред публика.

ВИЗИЈА

Личниот развој е всушност огромен досега. Дури и ако ми е непознато да пишувам толку многу за себе кога го пишувам овој текст. Јас генерално претпочитам да ги промовирам другите.

Мојата цел е тоа jetzt да им се даде на што поголем број луѓе можност да доживеат таков развој. Вашиот потенцијал да живеете. Да си дадете шанса да заработите повеќе од животот. Заедно во тимот, заедно со многу забава додека работиме.

Кановеј ја обезбедува платформата, ја користиме можноста.

Оној што им прави нешто добро на другите луѓе, се прави добро.
Не знам подобар начин!

Сакате сами да ги рекламирате производите за начин на живот на коноп?

Еве ја регистрацијата:

a  nature boy - Стивен Билен

Директниот контакт до мене:

Стивен Билен

Д-р R. Kirchschlägerstr. 2 / 6
7210 Митерсбург (Австрија)

Е-пошта: info@hemp-business.com
Телефон и што е апликација:
+ 43 69910710161

Часови: секој ден од 8 до 20h (ќе ве контактирам што е можно поскоро, обично во рок од 48 часа)